Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Orbán Viktor bejelentette az árstopok és a hitelmoratórium sorsát

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette, októberig marad az élelmiszerár-stop és a benzinárstop, év végéig pedig a hitelmoratórium és a kamatstop.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Orbán Viktor rövid Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy a kormány legutóbbi döntése értelmében október 1-ig hosszabbították meg az alapvető élelmiszerekre vonatkozó élelmiszerár-stopot, valamint a benzinárstopot.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy a hitelmoratóriumra és a kamatstopra vonatkozóan is döntést hoztak: ezt még hosszabb ideig, december 31-ig fogják meghosszabbítani, így a törlesztőrészletek addig egészen biztosan nem szállnak el.

A részletszabályok várhatóan a következő Magyar Közlönyben fognak megjelenni, így még nem tudjuk pontosan, hogy részleteiben változni fognak-e a „stopokra” vonatkozó intézkedések.

Orbán Viktor a Facebook-bejegyzésében feltüntette, hogy a benzin továbbra is 480 fog maradni, így nem fognak emelni a benzináron. Ezzel a nehéz helyzetben lévő kis benzinkutasoknak októberig biztosan várnia kell a következő döntésig.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Már több benzinkutas is kérte a magyar kormányt, hogy oldják fel a benzinárstopot, mert borzasztó hiányt okoz nekik az intézkedés, folyamatosan veszteséggel kell eladniuk az üzemanyagot.

A magyar kormány érvelése viszont az, hogy a magyar családoknak nem szabad ilyen áron tankolniuk, valamint mérsékelni kell az infláció hatását az állami közbeavatkozással.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.