Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,187 $

Lőfegyverből van már elég, nagy hatótávolságú rendszereket kér Zelenszkij

Az ukrán elnök szerint ezzel ellensúlyozni tudnák az orosz erőfölényt.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Dán újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján Volodimir Zelenszkij kifejtette, hogy mostanra elegendő fegyverrel és lőszerrel rendelkeznek, amiből viszont továbbra is kevés van, az a nagy hatótávolságú rendszerek, melyekre továbbra is szükségük van, ha sikerrel akarják visszaverni az orosz támadásokat.

Mindeközben a nyugati ígéretekből sincs hiány, Németország védelmi minisztere kijelentette, hogy hamarosan befejeződik azoknak az ukrán katonáknak a kiképzése, akik kezelni tudják majd a NATO-szabványú fegyverrendszereket. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Németország és Hollandia is tüzérségi rendszerekkel segíti Ukrajnát, a németek többek között a Panzerhaubitze 2000 önjáró tarackokat is biztosítanak, amelyek akár 40 kilométerről is képesek likvidálni a célpontot.

Christine Lambrecht azt ugyanakkor még nem pontosította, hogy ezeket mikor kapja meg Ukrajna, mindenesetre Mihailo Podoljak elnöki tanácsadó hétfőn közölte, hogy további ezer tüzérségi ágyúra, ötszáz harckocsira, valamint ezer drónra lenne szükségük – írta meg a The Guardian.

Az Arsenal és a Manchester City is fordítással nyert

Meglepő módon vezetéshez jutottak a vendégek a két sztárcsapat otthonában, ám végül pont nélkül távoztak.