Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Újabb részletek a tomajmonostori tragédiáról: a kisbusz sem felelt meg az előírásoknak

Egyre több részlet derül ki, miután Inezt órákon keresztül bezárták egy buszba, majd már nem tudták megmenteni az életét. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Több felelőtlenség is fellelhető Inez tragédiájában, miután a 4 éves kislányt múlt hét kedden reggel bennhagyták az óvodásokat szállító kisbuszban, amelyben aztán nyolc órát töltött. A busz akár 50 fokosra is felmelegedhetett, amikor délután rátaláltak, már nem volt magánál. Azonnal kórházba szállították mentőhelikopterrel, napokig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. 

Felmerült a sofőr felelőssége, aki a kislányt a buszba zárta, de más is van itt: a a Magyar falu programban nyert buszt, amelyet zömében gyermekek szállítására használtak, miért nem látták el a megfelelő jelzéssel – írja a Bors a Ripost alapján. 

A KRESZ így fogalmaz: „Iskolabusszal abban ez esetben szabad közlekedni, ha: a) a 20. § (6) bekezdésében meghatározott táblával és »Gyermekszállítás« felirattal megjelölték”. A meghatározott matrica 40×40 cm méretű, fényt kibocsátó vagy megvilágított kell, hogy legyen, amelyet az autóbusz elején és végén kell elhelyezni. Ezen sárga alapon látszik két fekete gyermek alak.

Ez jelzi a többi sofőrnek, hogy gyerekek utaznak rajta, ugyanis ha megáll, akkor „tilos a »Gyermekszállítás« táblával is megjelölt autóbuszt kikerülni, valamint mellette a szembe jövő forgalomnak elhaladni, ha az párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten áll és a gyermekek be- és kiszállását a vezető az autóbusz mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével jelzi”. 

A lap úgy tudja, hogy a buszról hiányzott a matrica, ez pedig leginkább arra világít rá, hogy mennyire felelőtlenül kezelte az intézmény is a gyermekek szállítását, hiszen még az alap előírásoknak sem tudtak megfelelni. 

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.