Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Zacher Gábor szétszedett egy Elf Bar-t, majd feltette a nagy kérdést

Honnan jön, és mégis mi lehet benne?

Fotó: Illusztráció | Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ártatlan kinézetű, színes, jó illatú, nem is túl drága, egyszerűen beszerezhető – alig néhány hónap alatt egészen elképesztő népszerűségre tett szert nálunk is az Elf Bar, és mire az állam észbe kapott, már mindenki alternatív forrásból szerzi be az eldobható e-cigiket.

A „dílereket” az elmúlt napok hírei alaposan megizzaszthatták, ugyanis a hatóságok felhívták rá a figyelmet, hogy 5-től akár 500 (!) millió forintig is büntethetik azt, aki Elf Bar-t árul, Magyarországon ugyanis az értékesítése jelenleg még tiltott. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az RTL Híradójában Zacher Gábor is a kezébe vett egyet, amit szét is szedett, hogy megmutathassa a nézőknek, mi van a színes külső alatt. A legfontosabb kérdést természetesen a folyadékot tartalmazó tartályt nézve érdemes feltenni: mi van benne?

Mondhatnánk, hogy valószínűleg az, ami az e-cigik liquidjeiben, ami jórészt valószínűleg igaz is, ám a Nyugati aluljáróból vett filléres Elf és a több európai országban is legálisan beszerezhető termékek között vélhetően akadnak különbségek.

Lehet trükközni ugyanis újratöltéssel, mint ahogy a nikotintartalom sem mindegy, hiszen nem elég, hogy erősen addiktív szerről van szó, bizonyos mennyiség felett súlyos mérgezést is okozhat.

Zacher Gábor, aki egyenesen járványszerűnek nevezte a terjedését, az Elf Bar egy másik nagyon fontos tulajdonságára is felhívta a figyelmet, ami miatt még szimpatikusabb választás lehet a fiatalok számára, ugyanis lebukni sem nagyon lehet vele: „Régen azt mondtuk a dohányos fiataloknak, hogy ha dohányzol, büdös leszel. Ezt a mondatot sutba dobhatjuk.”

A legális dohánytermék gyártók és magyarországi forgalmazóik elleneznek minden illegális forrásból származó és minden fiatalokat célzó értékesítést. Magyarországon legálisan 18 év alattiak nem vehetnek dohánytermékeket, sem e-cigarettákat, sem ízesített e-cigarettát. Az ismert gyártók ellenőrzött termékei kizárólag legálisan trafikokban kaphatóak. Az illegális termékek és értékesítési csatornák, valamint a 18 éven aluliaknak történő forgalmazás ellen egyértelműen kiáll az iparág.

A ellenőrzötten és tudományos bizonyítékokkal alátámasztottan alacsonyabb károsanyag kibocsátású, kizárólag felnőtt dohányosoknak szóló termékek ezzel a jelenséggel semmiképpen nem keverendőek össze. Különös hangsúllyal mutatunk rá arra, hogy a hevített dohánytermékek és kiegészítő termékeik csak azt követően kerülhetnek Magyarországon forgalomba, hogy azok műszaki és tudományos dokumentációját, összetevőit és adalékanyagait a Nemzeti Népegészségügyi Központ megvizsgálja, és e termékek forgalmazását jóváhagyja. Az illegális forrásból beszerezhető ízesített e-cigaretták ilyen szűrőn nem mennek keresztül.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.