Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

„Az USA készen áll, hogy elrettentse Észak-Korea agresszióját”

A tisztviselő szerint Észak-Korea tevékenységei tartós fenyegetést jelentenek, amelyre mielőbb megoldást kell találni, ennek érdekében pedig már megtették az első szükséges lépéseket.

Fotó: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az amerikai fegyveres erők felügyeletének bizottsága előtti meghallgatásán a washingtoni törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2022. április 5-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin a szingapúri Shangri-La párbeszéd biztonsági csúcstalálkozón felszólalva kijelentette, miszerint Phenjan provokációi és rakétakísérletei rávilágítanak arra, hogy egy sürgős feladat még megoldásra vár.

Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea elmélyíti a biztonsági együttműködést, mindemellett hajlandóak együttműködni annak érdekében, hogy megfékezzék Észak-Korea atomfegyverkezési törekvéseit.

„Amint azt a Nemzeti Biztonsági Stratégiánk is megállapítja, mindannyian tartós fenyegetéssel nézünk szembe Észak-Korea részéről. Azonban az Egyesült Államok mindig készen áll arra, hogy elrettentse az agressziót” – mondta.

A miniszter hozzátette, a három ország együttes erővel tovább erősíti a nukleáris fegyverekkel és ballisztikus rakétarendszerekkel szembeni „kiterjesztett elrettentést”, hiszen az Észak-Korea által jelentett fenyegetések csak aláhúzzák a feladat sürgősségét – számolt be a TASS.

A jelentésekből kiderül, hogy Észak-Korea több mint 10 rakétakísérletet hajtott végre az év eleje óta, amelynek során hiperszonikus rakétákat és Hwasong-17 interkontinentális rakétákat is teszteltek, ez pedig a szakértők szerint arra utal, hogy az ország jelentős mértékben fejlesztette a rendelkezésre álló rakétarendszereit.