Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
400,15 Ft
Font
480,49 Ft
Bitcoin
61,193 $

Újabb határt lépett át a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Csupán négy nap kellett ahhoz, hogy a COVID-19 járvány egymillió újabb embert betegítsen meg.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Csupán négy nap kellett ahhoz, hogy a COVID-19 járvány egymillió újabb embert betegítsen meg.

Mivel az elmúlt alig másfél hét során napi szinten átlagosan 200 ezer pácienst regisztráltak, a fertőzöttek száma soha nem tapasztalt módon emelkedett meg. Soron kívül Fogdából hívta össze Óbuda alakuló ülését Kiss László

A 14 milliós rekordot azután állították be, hogy előző nap alatt megdőlt az egy nap alatt azonosított koronavírus-betegek csúcsa is 252 500 esettel.

https://liner.hu/remek-hirek-erkeztek-a-koronavirus-fertozottek-kezelesevel-kapcsolatban/

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint egészen pontosan 14 037 021 személyről bizonyosodott be, hogy hordozza a COVID-19 kórokozóját, közülük eddig összesen 600 665-en haltak bele a súlyos komplikációkba.

Szakértők úgy gondolják, a valós számok a tízszeresei lehetnek a jelentésekben szereplő adatoknak, ugyanis a pandémia elején óriási hiányokat szenvedtek a tesztekben, továbbá a fejlődő országok sem végzik kellő módon az ellenőrzéseket.

Brazília már túllépte a 2 millió, India pedig az 1 millió koronavírus-fertőzöttet, de a nem túl előkelő ranglista első helyén továbbra is az Egyesült Államok tanyázik 3,6 millió beteggel és majdnem 140 ezer halottal.

Miközben Oroszországban és Brazíliában laposodásba kezdett a görbe, Dél-Afrikában, Kolumbiában és Bangladesben is berobbant a járvány, nem beszélve a kelet-ázsiai országokról, ahol már a második hullám elleni védekezéseket kezdték meg.

Ausztráliában szintén újabb gócpontok alakultak ki, melynek következtében karantén alá kellett helyezniük Victoria államot, és akár Új-Dél-Wales esetében is hasonló lépéseket tehetnek.

https://liner.hu/1-300-embert-fertozhetett-meg-egyetlen-szuperterjeszto-sri-lankan-2115713/