Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Elektromos rollert dobott le két amerikai turista a római Spanyol lépcsőn, óriási pénzbüntetés lett a vége

Az incidens 25 ezer eurós kárt okozott, amely két héttel azután történt, hogy egy szaúdi üzletember Maseratival hajtott le a 18. századi műemléken.

Fotó: Pixabay
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A pénteki esetről készült videófelvételekből kiderül, hogy egy 29 éves férfi és egy 28 éves nő az éjszaka folyamán szeretett volna lejutni a Spanyol lépcsőn keresztül, hogy folytathassák útjukat a Piazza di Spagna téren. Mindezt azonban a bérelt elektromos robogójukkal akarták megtenni, amelynek következtében jelentős kárt okoztak.

A római rendőrség a helyszínen készült biztonsági kamerás felvételek alapján, valamint egy járókelő által készült videónak köszönhetően találta meg az amerikai párt, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a nő jól láthatóan ledobja a járművét a márványlépcsőn, büntetésként pedig 25 ezer eurót kell kifizetniük. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Mindemellett a turistáknak azt is megtiltották, hogy visszatérjenek a Spanyol lépcsőhöz, amely az UNESCO világörökség részét képezi, 2015-ben pedig egy 1,5 millió eurós restauráláson esett át, amelyet a Bulgari luxusdivatház finanszírozott – írta a The Guardian.

A Wanted in Rome beszámolója alapján két héttel ezelőtt szintén a római műemléket érte atrocitás, amikor egy szaúdi turista a Maseratijával ráhajtott a lépcsőre, ugyanis elmondása szerint rosszul kanyarodott.

A sofőr megpróbált tolatni a lépcsőn, ez a művelet azonban nem járt sikerrel, így vontatót hívott, majd néhány járókelő segítségével sikerült visszatolni az autót az útra. A helyszínt sikeresen el is tudta hagyni a bérelt autóval, a rendőrség azonban utolérte őt a milánói Malpensa repülőtéren.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.