Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,088 $

Ukrajna beleegyezik a gabonaexportba, ha több fegyvert biztosítanak számára

Az invázió kezdete óta a Nyugat hatalmas mennyiségű fegyverrel támogatta a megtámadott országot, Kijev szerint azonban a tengeri szállítás biztonságának garantálásához még többre van szükség.

Fotó: Illusztráció | Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Zelenszkij ukrán elnök szerint őszig 75 millió gabona rekedhet Ukrajnában, ami így nem jut el azokba az országokba, ahol szükség lenne rájuk, éhínséggel fenyegetve az ott élő lakosokat. Moszkva kijelentette, készen áll biztosítani az ukrán kikötőket elhagyó hajók épségét, a biztonságos folyosó létrehozásában pedig Törökország is aktívan együttműködött.

Vaszilij Bodnar törökországi ukrán nagykövet arról számolt be, Ukrajna csak bizonyos feltételek mellett hajlandó hozzájárulni a mezőgazdasági termékek exportjának újraindításához a fekete-tengeri kikötőkből – írta cikkében a TASS. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

A nagykövet a CNN Turk műsorában fejezte ki köszönetét Törökországnak a tengeri szállítás újraindításéért tett erőfeszítéseit, ugyanakkor hangsúlyozta, még nem született megállapodás Ukrajna, Törökország és Oroszország között ebben a kérdésben.

„Hatékony biztonsági garanciákra van szükség ahhoz, hogy a tengeri szállítás helyreálljon. E garanciák értelmében megfelelő fegyvereket kell biztosítani Ukrajnának, hogy megvédhesse partjait a tengeri fenyegetésektől, és be kell vonni a harmadik országok haditengerészetét, hogy megvédjék a Fekete-tenger érintett területeit”

– mondta Bodnar.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.

Rekordszámú alkalmazást blokkolt a Google a Play Áruházban

2024-ben új szabályokat vezetett be a biztonsági kezdeményezése részeként a Google, amelyek értelmében jelentősen megnőtt az elutasított alkalmazások száma.