Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Gyurcsány Ferenc visszatért, ezt üzente a Fidesznek

Egy ideje nem volt aktív a korábbi miniszterelnök, Dobrev Klára férje, ám most megint jelentkezett, és természetesen a Fidesz is szóba került.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körű együttműködésnek. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan vannak, akik nem tartják helyesnek, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig politizál a miniszterelnöki bukását követően. Jelenleg sem igazán a háttérből beszél, mert az ellenzék talán legerősebb hangja.

Felesége, Dobrev Klára őszintén hitt abban, hogy a férje után kormányra kerülhet, de még csak az előválasztáson sem őt választották meg az emberek. Azóta jó pár hét eltelt, Gyurcsány Ferenc is kevesebbet posztolt, majd szép lassan „visszatért.” Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az utóbbi napokban azonban tőle nem szokott módon nem volt aktív, egészen eddig a pillanatig, amikor is újra ülések az Országgyűlés. A Facebook oldalán keresztül üzent, és ahogyan az általában lenni szokott, a Fideszt is megemlítette.

„Mi, a DK-ban a zsarolásnak soha nem engedünk, a megállapodásokat pedig mindig betartjuk. A Demokratikus Koalíció tíz év alatt a legerősebb ellenzéki párt lett. A Fidesz rendíthetetlen ellenfele.”

„Ehhez sok minden kellett. Többek között az is, hogy soha nem engedtük, hogy elfogadhatatlan módon kívülről nyomást gyakoroljanak ránk, hogy megzsaroljanak bennünket, hogy ne mi döntsünk önmagunkról, hogy széjjelszedjenek bennünket.”

„Soha. Ehhez fogjuk magunkat tartani ezután is. Meg ahhoz, hogy ha megállapodtunk valamiről, akkor azt mi betartjuk. Erre számíthatnak a következőkben is.” – fejezte be a posztjában Gyurcsány szerda délelőtt.