Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Megérkeztek a legfrissebb vírusadatok: 10 alatt a lélegeztetőgépen lévők száma

Nem sokkal ezelőtt kiadták az elmúlt hét vírusadatait, melyekből az is kiderül, hogy alig páran vannak lélegeztetőgépen a súlyos állapotban lévők közül.

Fotó: Intenzív terápiás szakápolók dolgoznak az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 410 533 fő, közülük 6 197 127 fő a második, 3 879 935 fő a harmadik, 301 588 fő már a negyedik oltását is felvette. 

Az elmúlt héten összesen 1 646 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 921 486 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 571 főre emelkedett. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 853 094 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 21 821 főre csökkent. Jelenleg 292 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 238-an vannak. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lépett életbe, legközelebb jövő héten közlünk járványadatokat.

Az oltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással. Péntekenként pedig oltási akciónapot is tartanak, amikor reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az első oltását. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-regisztracios-es-az-idopontfoglalo-honlap

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.