Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Nem a nyers erőn, hanem a fejlesztőkön múlhat a Series X és a PS5 sikere

Érdekes véleményt fogalmazott meg az idén év végén érkező next-gen konzolok kapcsán az egyik sikeres játékfejlesztői stúdió szakembere.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Érdekes véleményt fogalmazott meg az idén év végén érkező next-gen konzolok kapcsán az egyik sikeres játékfejlesztői stúdió szakembere.

Kétségkívül a gaming ipar legjelentősebb eseményének ígérkezik a 2020-as generációváltás, amely során végre felfrissülhetnek a lassan 7 éves Xbox One és PS4 hardverek. Bár mindkét konzolgyártó más aspektusból közelítette meg a masináikban lévő komponensek funkcióit, az egészen biztosra vehető, hogy óriási fejlődéseket tapasztalhatunk majd a gépeknél. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Az eltérő megközelítésmód ellenére azonban mind a Sony, mind a Microsoft konzolja hasonló lehet – vélekedett róla Francisco Aisa Garcia, a The Initiative vezető gameplay-mérnöke, aki korábban a Rockstarnál és a Naughty Dognál is dolgozott.

https://liner.hu/ujabb-szenzacios-reszletre-derult-feny-a-ps5-kapcsan/

Garcia jelenleg a Microsoft legfiatalabb first-party stúdiójánal tevékenykedik, és valószínűleg egy nagyszabású projekten ügyködhet. Nemrég arról kérdezték, mit gondol a két rivális játékgépének funkcióinak hatásáról, amire azt felelte, szerinte nem a puszta teljesítmény, hanem a fejlesztők kreativitása játszhatja a főszerepet.

„A Series X-ben több nyers erő van, ez biztos, azonban ez nem jelent túl nagy a másik konzolhoz képest. Úgy kell inkább nézni, hogy a generációs ugrás mindkét gyártónál ugyanabba az irányba indult el, idevenném még a Nintendót is. Az a lényeg, hogy a stúdiók mit tudnak kihozni a gépekből, mivel architektúra szempontjából semmilyen komoly különbség nincs a konzolok között.”

Lehetséges, hogy tényleg nem a teljesítmény dönti majd el a videójáték-gigászok párharcát? Ha papíron nézzük a helyzetet, akkor egyértelműen a Series X kerülne ki győztesen, azonban exkluzív címek terén a Sony már évek óta verhetetlen.

Habár mind az SSD-nek, mind a RAM-nak, sőt legfőképpen a CPU-nak és a GPU-nak köszönhetően eszméletlen sebességre lesznek képesek a játékgépek, azt már most borítékolhatjuk, hogy kizárólag a game-ek dönthetnek a konzolviadal kimenetelének sorsáról.

https://liner.hu/kiderult-mire-lehet-kepes-a-series-x-egyik-kulonleges-funkcioja/

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.