Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
61,996 $

Márki-Zay már politikai bosszúról beszél

Ismét jelentkezett Márki-Zay Péter, korábbi miniszterelnök-jelölt, aki továbbra is nagyon aktív, mintha semmi sem változott volna.

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ígéretéhez hűen Márki-Zay nem vonult háttérbe, azt követően sem, hogy komoly vereséget szenvedett Orbán Viktorral szemben a 2022-es választásokon. Ezzel egy időben az ellenzéki összefogás elemeire hullott, amiről egyre érdekesebb információk látnak napvilágot.

Márki-Zay igyekszik hallatni a hangját, most épp tömeges kirúgásokról és politikai bosszúról beszélt. Úgy tűnik, a politikusnál ismét átlépték a határt, és ennek kapcsán megfogalmazott egy hosszabb bejegyzést, hogyan is látja a jelenlegi helyzetet Vásárhelyen. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

„TÖMEGES KIRÚGÁSOK ÉS POLITIKAI BOSSZÚ VÁSÁRHELYEN.” – írta nagybetűkkel Márki-Zay a legújabb posztjában. „Varga Anikó művelődési központvezető asszony önkéntes és sajnálatos távozása kapcsán a kormánypárti oldalon ismét előkerült, hogy valójában ez is egy politikai bosszú, ami mögött az én diktatórikus stílusom áll.”

„A cím elolvasása után a vásárhelyiek többségének azonban nyilván nem én, hanem olyan elődeim jutnak eszébe, akiknél a személycseréknél szóltak az érintettnek, hogy adja be azonnali lemondását, és senkinek ne merjen panaszkodni.”

„Néhány hete ismét nyilvánosan azzal vádoltak meg kormánypárti oldalról, hogy a 130 fős polgármesteri hivatalból 300 fideszes rúgtam ki négy évvel ezelőtt – emlékezetes, hogy erre a tisztelt, azóta leváltott fideszes közgyűlés még egy vizsgálóbizottságot is felállított, de ők is csak olyan kollégákat találtak, akik a Lázár János 2018-as választási győzelme és miniszteri leváltása közötti néhány hétben mentek át a kormányhivatalhoz, mintegy harmincan, azonnal állást kapva, komoly nehézségeket okozva tömeges távozásukkal…”

„Varga Anikó immár négy éve pontosan abban az állásában van, ahová elődeim kinevezték – semmi sérelem nem érte, múlt héten és tegnap is tisztességgel és barátságosan beszéltem vele szakmai feladatairól, egyáltalán nem kellett távoznia, különösen nem politikai nyomásra.”

„Hódmezővásárhely polgármestereként négy év alatt nagyon sok emberrel dolgoztam együtt, vettünk fel és küldtünk el vezetőket, munkatársakat, akikkel szemben a legalapvetőbb elvárásoknak semmi köze a politikához:”

„1. Ne lopj! A korrupciónak még a látszatát is kerülni kell, az adófizetők pénzét átlátható, tisztességes versenyben költjük el, ahol a legjobb ajánlat nyer – függetlenül attól, hogy kinek a rokona, barátja, üzletfele, Lázár Jánosé vagy az enyém. Aki ezt kifogásolja, annak egyetlen feladata van: adjon egy jobb ajánlatot!”

„2. Ne hazudj! Aki dolgozik, tévedhet és hibázhat is, emberek vagyunk. Aki azonban hazudik, annak egy szavát sem lehet elhinni, soha nem tudhatjuk, mikor vezet félre, nem számíthatunk bármily kiváló szakmai képességeire sem.”

„3. Végezd el a munkádat! A város pénzén nem tarthatunk olyan munkatársakat, akik helyett mások dolgoznak, vagy akik nem végzik el a rábízott feladatot.”

„Sajnos tartósan olyanokat sem, akik nem jönnek ki a munkatársaikkal, összeférhetetlenek, intrikusak, emberileg nehéz természetűek – noha ezen a problémán sokszor egy áthelyezés vagy új munkakör segít.”

„Ha ezek helyett a politikai lojalitás számított volna, akkor Anikó és számos korábban kinevezett vezető nem dolgozott volna négy éve folyamatosan vezető beosztásban. A többi szempontnak viszont valóban elvárom, hogy minden munkatársam megfeleljen. Anikónak sok sikert kívánok, kapjon legalább olyan megbecsülést és annyi lehetőséget a következő munkahelyén is, mint nálunk! FEJLŐDJÖN SZABADON HÓDMEZŐVÁSÁRHELY!”

Az USA és Izrael még mindig egyeztet Irán megtámadásáról

Továbbra sem állapodott meg egymással az USA és Izrael Irán megtámadásáról, aminek kapcsán Joe Biden amerikai elnök is megszólalt.

Ázsia Expressz: egy nagyon nagy esélyes távozott a versenyből

Lezajlott az utolsó hajsza az Ázsia Expresszben, megtudhattuk, ki az a páros, aki közvetlen a döntő előtt távozott a versenyből.