Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Stella McCartney trendi gombabőr táskákkal mutatkozott be a párizsi divathéten

Öt év és ötezer próbálkozás eredményeként készült el a tökéletes, strapabíró és fenntartható anyag, amely a megszólalásig hasonlít a valódi bőrhöz.

Fotó: MariyaYurkova / Twenty20
Greenbox

Czinder Tímea

Szerkesztő

A sztárdizájner már 2017 óta dolgozik együtt a fenntartható alapanyagokra szakosodott Mylo laborral, hogy vegán, műanyagmentes alternatívát találjanak az állati bőr helyettesítésére. Ennek eredményeként született meg a gombából készült táska, amely a 2022-es párizsi divathéten mutatkozott be a közönségnek – számolt be a Marie Claire.

„A gombákat laboratóriumokban termesztik, azok nem igényelnek vizet, és áramot is csak alig. A gombát préselik, majd műbőrré formálják” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

– magyarázta korábban Stella McCartney.

Az innovatív és elképesztően valósághű gombabőr luxustáskákat olasz kézművesek készítik, és júliusban kerülnek a piacra Frayme Mylo márkanéven. Egyelőre csak száz darab számozott táska készül, egyenként 1995 fontért, McCartney azonban a jövőben ennél jóval nagyobb mennyiségekben gondolkodik.

A dizájner – akinek a nevéhez a The Beatles kollekció is fűződik – az új termék bemutatásakor úgy nyilatkozott, „ha mindenki befektetne a fenntarthatóságba, sokkal gyorsabb lenne a fejlődés”.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.