Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Hát ez is eljött: egyre több magyar rendszámtáblát lopnak, hogy olcsóbb üzemanyaghoz jussanak

A kormány bejelentése nyomán szinte azonnal beindult a mémgyár, ám mostanra ez valósággá vált: olcsóbb üzemanyag miatt lopják a magyar rendszámtáblákat.

...svg content...MTI Fotó: Balázs Attila
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Mol egyik vezetője a Rádió 1-en arról beszélt, hogy mind ismert, péntektől kizárólag a magyar rendszámú autókba lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni, több helyen pedig már divattá vált, hogy lopják a magyar rendszámtáblákat, hogy olcsóbb üzemanyaghoz jussanak.

A szigorúbb szabályok értelmében a forgalmi engedélyt is be kell mutatni a hatósági áras tankoláshoz, ám a Molnál úgy értelmezik e szabályt, hogy a legfeljebb 20 literes kannába forgalmi nélkül is lehet 480 forintért tankolni – írja az Index. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója azt tapasztalta, hogy ezt az új szabályt sokan próbálják kijátszani: csak Mosonmagyaróváron és környékén például közel 30 magyar rendszámot loptak el, sőt, egyes szlovák oldalakon már az is megjelent, hogy lehet vásárolni, de egyre nagyobb divat, hogy hamis forgalmikkal érkeznek a kutakra a vásárlók.

A Shell a közelmúltban jelentette be, hogy bár több millió forintos tétel lesz számukra a kasszarendszer informatikai átprogramozása, ez nekik nem jelent majd problémát, ám a kisebb magánkutaknál még lehetnek fennakadások az átállás miatt.

„Komoly gond a mezőgazdaság számára, hogy szabad-e tartályokban szállítani az üzemanyagot, ahogy eddig, vagy kénytelenek traktorral odamenni, hogy megvalósuljon az a törvényi előírás, hogy gépjárműbe töltve hatósági az ár. Ez csupa olyan nyitott kérdés, amire hónapok óta próbálunk válaszokat kapni, de nem kapunk”

– fogalmazott Gépész László az RTL Híradónak nyilatkozva, a Független Benzinkutasok Szövetségétől.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.