Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,76 Ft
Euró
385,34 Ft
Font
450,93 Ft
Bitcoin
70,146 $

Egy nőt agyonlőtt, hét másikat pedig megsebesített egy lövöldöző Oklahomában

Úgy tűnik, nem telik el nap lövöldözés nélkül az Egyesült Államokban.

...svg content...Twenty20
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vasárnap tartották a Memorial Dayt szerte az Egyesült Államokban, ám az oklahomai szabadtéri esemény tragédiába torkollott: egy lövöldöző tüzet nyitott a mintegy 1500 fős eseményen, egy nőt agyonlőtt, hét másikat pedig megsebesített.

A lövöldözést követően a hatóságok azonnal elfogatóparancsot adtak ki a 26 éves Skyler Buckner ellen, aki végül még vasárnap délután feladta magát a Muskogee megyei seriff hivatalánál. Szemtanúk beszámolója szerint a lövöldöző legalább 40 lövést adott le a támadás során, s mindegyikük kiemelte, hogy a golyók „szó szerint repkedtek mindenfelé”. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az Independent beszámolója szerint az oklahomai Taftban tartott eseményen történt lövöldözés igen masszív aggodalmat keltett az Egyesült Államokban, hiszen ez két héten belül már a második olyan lövöldözés, melynek során a támadó tömegeket célzott: az elmúlt két hétben történt lövöldözésekben mintegy 30 ember vesztette életét.

A helyi hatóságok közlése szerint a halálos áldozat egy 39 éves nő, de egy fiatalkorú is megsérült a lövöldözésben: a túlélők életkora 9 és 56 év között mozog. A szemtanúk beszámolója alapján a lövöldözés egy szóváltást követően kezdődött, majd azonnal eluralkodott a káosz, az emberek pedig megpróbáltak fedezékbe vonulni a „mindenfelé repkedő golyók” elől.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.