Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Törökország nem enged: ellenzik Svédország és Finnország NATO-csatlakozását

Recep Tayyip Erdogan török elnök szándékai nem változtak, ha rajta múlik, akkor sem a svédek, sem a finnek nem lesznek a NATO tagjai. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Recep Tayyip Erdogan török elnök tárgyalásokat folytatott a svéd és a finn delegációval a múlt héten, miután az északi országok megpróbálják elérni, hogy a törökök rábólintsanak a NATO-tagságukra. 

Erdogan kijelentette a megbeszélések kapcsán, hogy azok nem az „elvárt szinten“ zajlottak, és Ankarát nem sikerült meggyőzniük arról, hogy megváltoztassák a döntésüket.  Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„Amíg Tayyip Erdogan a Török Köztársaság vezetője, addig semmiképpen sem mondhatunk igent arra, hogy a terrorizmust támogató országok belépjenek a NATO-ba“

idézi az elnököt a BBC

Az összes Nato-tagország támogatása nélkül Svédország és Finnország nem csatlakozhat a katonai szövetséghez, azonban Törökország azzal vádolja, hogy kurd fegyvereseket támogatnak. 

Az állításokat mindkét északi ország tagadja, Törökország viszont biztos benne, és nem akarják, hogy abban az esetben, ha a svédek és a finnek NATO-tagok lesznek, török katonai titkokat osszanak meg a kurdokkal. 

A svédek és a finnek korábban csatlakoztak más uniós országokhoz, amelyek fegyverembargót vezettek be Törökországgal szemben, miután a szíriai kurd csoportok elleni hadműveleteket hajtott végre.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.