Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Teljes káosz a Jobbikban, Jakab Péter puccsot emleget, Gyurcsány neve is előkerült

A Jobbik nem a legszebb napjait éli, a molesztálási botrány után most a pártelnöki pozíció körül vannak hatalmas kérdőjelek. 

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Magyar Nemzet szemlézte a Metropol cikkét, amely arról ír, hogy Jakab Péter már arról beszél, hogy puccsot készítenek elő ellene, és le akarják mondatni a frakcióvezetésről is, erre Jakab azzal kezdett el fenyegetőzni, hogy lemond és „kiül a függetlenek közé”. 

A lap egyik forrása, aki jól ismeri a párt belső ügyeit, elmondta, hogy a szembefordulók elszántságát nyilvánvalóan fokozza a nemrég napvilágra került molesztálási botrány, amely kapcsán sem Jakab Péter, sem, az (állítólagos) élettársa, a párt kabinetfőnöke, Molnár Enikő sem hajlandó érdemi módon reagálni.  Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Ráadásul a forrás szerint ennek az az oka, hogy a feltételezett elkövető hozta létre azokat a fantom alapszervezeteket, amelyek révén újra megválasztották Jakabot. Úgy fogalmazott, hogy az elnök valójában a „szexbotrány és egy választási csalás rabja”.

A párt legutóbbi ülésén már egyértelmű volt az ellentét Jakab és a puccsisták között, amelynek kiváltó oka az volt az informátor szerint, hogy Molnár Enikő önkényesen eldöntötte, hogy kirúgja Béres Ferenc Attilát a Jobbik kommunikációs igazgatóját, a Zsúrpubi főszerkesztőjét, ugyanis magának akarja ezt a pozíciót. 

Bár az elnökség több tagja is tiltakozott, a kabinetfőnök kijelentette, hogy neki ehhez is joga van, és elővett egy olyan Szervezeti és Működési Szabályzatot vett elő, amit állítólag még a korábbi elnökség szavazott meg. 

Az ezt követő eseményeket minősítette Jakab Péter puccsnak: az elnökség több tagja a Szabályzat azonnali megváltoztatását, Molnár Enikő háttérbe szorítását kezdeményezte, Potocskáné vezetésével, akit korábban a pártelnök egyértelmű szövetségesnek tartott. 

A Jakab Péter ellenében fellépők benne látják a megváltást, csatlakoztak is hozzá többen: Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök, így pedig már többségben voltak.

Jakab ekkor már tudatos lázadásnak tekintette a dolgot, és a Jobbik szétverését vetette az elnökség tagjainak a szemére, mire Potocskáné és társai pontról, pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot.

Az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az elnökségi ülésről önkontrollját elvesztve, kiabálva kirohant Molnár Enikő, akit a párt informatikai vezetője Németh Zsolt is követett, akinek a felesége, Szabó Hajnalka Molnár Enikő hatására önkényesen került fel az pártlistára. 

A lap információi szerint Jakab egy ideig csak mereven maga elé bámult, majd felkiáltott: „ez egy puccs ellenem!“ Azzal kirohant a teremből. 

Gyurcsány perceken belül meg fogja tudni, hogy mi zajlik itt“ – közölte Potocskáné Szabó Gábor választmányi elnökkel, aki visszakérdezett, hogy ezt miért éppen neki mondja Potocskáné.

Az elnökségi ülés ennek ellenére határozatképes maradt, és folytatták a működési szabályzat megváltoztatását, és megtiltották, hogy ezután az elnökségi ülésen részt vehessen Jakab élettársa és annak legfőbb szövetségese az informatikai igazgató.

Úgy tudni, hogy ezután napirendre került Jakab Péter eltávolításának a lehetősége a parlamenti frakció éléről. 

Potocskáné nem volt hajlandó nyilatkozni a lapnak a fejleményekről, de úgy tudják, hogy miután Jakab értesült a fejleményekről, azzal fenyegetőzött, hogy lemond és a parlamentben „kiül a függetlenek közé”.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.