Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Hatalmas sorok alakultak ki a benzinkutakon a bejelentés után, mától ennyiért tankolhatnak a külföldiek

A külföldiek csütörtökön még kihasználták az utolsó lehetőséget, hogy vásárolhassanak a hatósági áras üzemanyagból. 

Fotó: Twenty20
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak a magyar illetőségű autók tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot, mindenki másnak marad a piaci ár, majd a Magyar Közlönyben is megjelent a részletes szabályozás. 

A benzinárstop bevezetése óta a környező országokból előszeretettel jártak át tankolni a Magyarországra, a kormány pedig ezt szerette volna megakadályozni azzal, hogy bevezette, hogy csak a magyar autókba tölthető a kedvezményes áru üzemanyag.  Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Az ATV gyűjtötte össze, hogy az országhatár melletti településeken több benzinkút környékén megnövekedett a forgalom. A Telex egyik olvasója azt írta, hogy „fél órával éjfél előtt az egyik győri kúton sorban állnak a szlovák rendszámos kocsik a hatósági áras benzinért“. 

Mosonmagyaróváron is hasonló volt a helyzet, a helyi Facebook-csoportba feltöltött képek arról tanúskodnak, hogy konvojban vesztegeltek a szlovák rendszámú autók, akik szintén ki akarták használni az utolsó lehetőséget. 

Az Új Szó beszámolója szerint délután négy és öt óra között a komáromi Erzsébet-híd teljes hosszát elfoglalta a kocsisor.

Az ATV emellett arról is beszámolt, hogy pénteken bruttó 8 forinttal csökkent a benzin beszerzési ára, a gázolaj nagykereskedelmi ára azonban nem változott. 

A kormány döntése értelmében már a benzinkutakon is fel kell tüntetni a piaci árat, amely jelenleg a 95-ös benzin esetében 661 forint literenként, míg a gázolaj esetében 679 forint literenként. 

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.