Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,740 $

Ibra sosem szenvedett még ennyit a sikerért

40 évesen nem is olyan egyszerű a legjobbak között.

...svg content...EPA/ELISABETTA BARACCHI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

De még ha csak a Serie A-ban focizna ennyi idősen, már az is eléggé nagy szó lenne, azonban Ibrahimovic a hétvégén bajnoki címet nyert a Milannal. Azzal a csapattal, amely 11 évvel ezelőtt hódította el utoljára a Scudettót. Persze Ibra akkor is ott volt.

Közben azonban eltelt egy évtized, megjárt négy csapatot, és elérte azt a kort, amit a legtöbben fociban már nem. Olyanok szaladgálnak mellette a pályán, akik még meg sem születtek akkor, amikor ő már a 2002-es vébén rúgta a bőrt. Soron kívül 2022 októbere óta nem találnak egy 16 éves jászberényi lányt, nem ment haza az iskolából

Ha lassan is, de biztosan eljön azonban a búcsú ideje, a Milan bejelentése szerint ugyanis legalább 7-8 hónap kihagyás vár Ibrára, miután az elülső keresztszalagját pótolni kellett, az oldalsót pedig szintén megoperálták.

Ibrahimovic az elmúlt hat hónapban meglehetősen keveset játszott sérülése miatt, de még így is 8 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott azon a 23 mérkőzésen, amin pályára lépett. A svéd ugyan még nem jelentett ki semmi biztosat a jövőjéről, de a lényeg talán nem is ez, hanem a kitartás, amivel magát és csapattársait is motiválta, aminek végül egy bajnoki cím lett a gyümölcse.

Legutóbbi posztjában Ibrahimovic őszintén vallott a megpróbáltatásairól:

Az elmúlt hat hónapban térdszalag nélkül játszottam.

Hat hónapig fel volt dagadva a bal térdem, jó ha tízszer tudtam a csapattal edzeni. Hat hónap alatt több mint 20 injekciót kaptam, fájdalomcsillapítót minden nap. Hetente szívták le a folyadékot a térdemről.

Alig aludtam a fájdalmak miatt. Soha nem szenvedtem ennyit a pályán belül és azon kívül. De a lehetetlenből végül lehetséges lett, a fejemben csak egy célom volt, hogy a csapattársaimat és az edzőmet olasz bajnokká tegyem, mert ígéretet tettem nekik.

Mára lett egy új keresztszalagom és egy újabb trófeám.

Hivatalosan is bejelentették Mike Tyson és Jake Paul bokszmeccsének elhalasztását

Mike Tyson és Jake Paul biztosan nem küzd meg egymással az eredeti időpontban július 20-án, miután a legendának egészségügyi gondjai akadtak.