Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Ferenc pápa: „megszakadt a szíve” a texasi iskolai lövöldözés miatt

Számos európai vezető fejezte ki részvétét és együttérzését a történtek miatt, a pápa pedig szigorúbb intézkedésekre szólított fel, hogy „ilyen tragédiák soha többé ne fordulhassanak elő”.

...svg content...Fotó: Ferenc pápa Javier Lozano Barragán mexikói bíboros, az Egészségügyi Dolgozók Pápai Tanácsa volt elnökének gyászmiséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2022. április 25-én. A katolikus egyház mexikói elöljárója április 19-én 89 éves korában hunyt el. Halálával 210 főre csökkent a bíborosi kollégium létszáma. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ferenc pápa ma reggel tartotta meg heti általános audienciáját, ennek során részvétét fejezte ki a texasi tragédia miatt, majd imáit küldte az áldozatokért és családtagjaikért, akiknek ehhez fogható szenvedést kellett átélniük.

Hangsúlyozta, hogy „megszakadt a szíve” az Uvalde városában történt általános iskolai lövöldözés miatt, majd a fegyverek szigorúbb ellenőrzésére, valamint erőteljesebb kötelezettségvállalásra szólított fel, hogy „ilyen tragédiák soha többé ne fordulhassanak elő”. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Más európai vezetők, köztük Szlovákia, Írország és Finnország miniszterelnökei is felszólaltak az ügyben, illetve részvétüket fejezték ki a történtek miatt – jelentette a CNN.

A szlovák miniszterelnök, Eduard Heger arról nyilatkozott, miszerint „mélyen elszomorították a hírek, amelynek során gyermekek életét követelte egy gyilkos ámokfutás”, ír kollégája pedig „megdöbbentő és sokkoló tragédiaként” írta le a lövöldözést.

A finn miniszterelnök, Sanna Marin elmondta, „teljes szívéből sajnálja azokat, akik elvesztették gyermekeiket és szeretteiket a tömeges támadás során”, majd együttérzéséről biztosította az érintetteket.

A jelentések szerint legalább 21-en, köztük 19 gyermek és 2 felnőtt halt meg a keddi tömeges lövöldözés következtében, Greg Abbot, Texas állam kormányzója pedig elmondta, a feltételezett elkövető a 18 éves Salvador Ramos, aki szintén életét vesztette, amikor a helyszínre érkező rendőrök lelőtték.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.