Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Ukrajna: „édesanyám a karjaim között halt meg”

A fiatal férfi és testvérei jelenleg Ukrajna nyugati részén tartózkodnak, azonban borzalmas dolgokat kellett átélniük, mielőtt biztonságos helyre juthattak.

Fotó: Orosz rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a Donyeck megye északi részén, ukrán ellenőrzés alatt álló Kramatorszk városban 2022. május 6-án. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 18 éves Vjacseszlav az UNICEF-nek tett nyilatkozatában számolt be a családját érő tragédiáról, amelynek során bombatámadás érte a kelet-ukrajnai Donyeckben található otthonukat, ennek következtében édesanyja életét vesztette.

Könnyek között, fájdalommal telve osztotta meg, hogy két bomba zuhant le a házuktól nem messze, mindössze néhány lépésnyire. Amikor kinyitotta a szemét, az édesanyját pillantotta meg az oldalán fekve, akinek utolsó szavai azok voltak: „jól vagyok”. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Maga felé fordította az édesanyját, abban bízva, hogy még tehet érte valamit, de sajnálatos módon már semmit sem tudott tenni. „Anya a karjaim között halt meg” – mondta összetörten.

Vjacseszlav utolsó élve maradt rokonai a fiatalabb testvérei, két öccse és két húga, akikről gondoskodnia kell, ezért a legfőbb célja az, hogy jobb életet és egy szebb jövőt teremtsen számukra, majd hozzátette, mindent meg fog tenni azért, hogy mindezt elérje – írta a Sky News.

Az ukrajnai háború kirobbanása óta az oroszok számos csapást mértek Donyeckre, emellett néhány nappal ezelőtt Bahmut városára is lesújtottak, amellyel a polgári infrastruktúrát vették célba, miközben szervezett módon zajlott a civilek evakuálása.