Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Összeomlott egy 10 emeletes épület Iránban, 5 ember meghalt, több tucatnyian rekedtek a romok alatt (videó)

Az iráni épület befejezetlen állapotban állt, ám hétfőn váratlanul összeomlott, eddig öt ember halálát okozva.

Fotó: Hossein Abdollah Asl
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az iráni állami média számolt be arról, hogy öt ember életét vesztette, több tucatnyian pedig a romok alatt rekedtek, amikor egy befejezetlen épület eddig ismeretlen okokból összeomlott az ország délnyugati részén.

Az iráni Vörös Félhold (a Vöröskereszt egyik szervezete) arról jelentett, hogy a mentőcsapatok jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, becsléseik szerint pedig legalább 80 ember rekedhetett a romok alatt. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az abadáni Metropole, a 10 emeletes irodaház pénteken váratlanul összeomlott, a helyszínen készült fotók és videók tanúsága szerint pedig a betonpadlók és az acélszerkezetek is lezuhantak, egyenesen az utcára, ahol több autót is teljesen szétzúztak.

A hatóságok jelenleg vizsgálják, hogy mi okozhatta az épületomlást, s megosztották, hogy a Metropole irodaház Abadán városának legforgalmasabb kereskedelmi utcájában épült, maga a tragikus baleset pedig hétfőn, 12:30 környékén következett be.

A BBC értesülései szerint öt ember életét vesztette, a mentőcsapatok pedig eddig 25 sérült túlélőt tudtak kiemelni a romok alól. A helyi Tasnim hírügynökség pedig az abadáni tűzoltóság egyik tisztviselőjét idézve arról számolt be, hogy becsléseik szerint mintegy 100-150 ember is tartózkodhatott az épületben az összeomlás pillanatában – annak ellenére, hogy az épület köztudottan építés alatt állt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.