Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Negyedik európai gyárát tervezi a Skoda, Magyarország is versenyben van érte

A negyedik európai gyárát tervezi megépíteni a Skoda, s nem elképzelhetetlen, hogy Magyarország lesz a győztes.

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Habár a Skoda anyavállalata, a Volkswagen konszern korábban azt ígérte, hogy 2022 első felére megszületik a döntés, ahogy telik az idő, erre egyre kisebb az esély, a márka termelési és logisztikai vezetője, Michael Oeljeklaus pedig abban reménykedik, hogy legkésőbb 2023-ig döntés születik az ügyben.

A tervek szerint 2027-ben nyílna meg az új kelet-európai üzem, a lehetséges helyszínek között pedig Lengyelország, Szlovákia és Csehország mellett Magyarország is szerepel, így meglehet, újabb autógyár érkezik az országba. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A márka nemrég egy akkumulátorcsomag-gyártó sorral bővítette csehországi Mlada Boleslav-i üzemét, ahol a Skoda, a VW, az Audi és a Seat elektromos járműveihez gyártanak majd akkumulátor-rendszereket, ezzel pedig az éves termelést 250 ezer rendszerre lőtték be, mely 2023-ra 380 ezerre emelkedik majd a tervek szerint.

A nyolc 24 cellás modult tartalmazó akkumulátorcsomag a legkisebb, melynek kapacitása 55 kilowattóra, míg a kilenc modulos közepes változat 62 kilowattórás kapacitással bír. A legnagyobb csomag pedig nem kevesebb, mint 12 modult tartalmaz, így 82 kilowattórás kapacitással rendelkezik.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.