Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Ha nem száll el az infláció, jó lesz a szezon a Balatonnál

Tavaly brutális mértékben drágultak a szállások a Balatonnál, s bár azóta nem történt jelentősebb áremelkedés, az inflációtól függ, hogy milyen lesz az idei balatoni szezon.

...svg content...A Nemzeti Regatta hajó a siófoki kikötõben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási szezonjának elsõ napján, 2022. április 16-án. MTI/Varga György
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Világgazdaság vette górcső alá az idei szezonra vonatkozó kilátásokat, a Szallas.hu sajtószóvivője, Kelemen Lili pedig megosztotta, az eddigi foglalási adatok alapján elmondható, hogy rekordokat döntöget a belföldi szálláspiaci forgalom, s még az áremelkedések ellenére is többen utaznak, mint 2019-ben.

Ezek a számok egyelőre igen biztatóak, ám fontos megemlíteni, hogy az infláció még változtathat a helyzeten, hiszen ha tovább romlik a magyar valuta, visszaeshet a kereslet. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Várhatóan a pünkösd, a nyár, valamint a kora őszi időszak lesz a legnépszerűbb a pihenni vágyók körében: a tavaly lezárt foglalások összértékének mintegy 50 százaléka ugyanis már beérkezett, pedig még csak a foglalások harmadánál tartunk.

A Balaton kétségkívül ismét az egyik legnépszerűbb régió lesz, a nyári foglalások közül ugyanis minden harmadik ide szól. A 2019-es árakhoz képest mintegy 30 százalékos az áremelkedés, ám a tavalyi évhez képest mindössze 0,23 százalék. A szállodák árai drágultak a leginkább: egy átlag balatoni szállodai ár egy éjszakára fejenként 19 ezer forint környékén mozog, míg az apartmanokért átlagban 9,2 ezer forintot kérnek el.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.