Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,839 $

Hamarosan drágábban lehet Budapest belvárosából a reptérre jutni

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közölte, 900-ról 1500 forintra emelkedhet a Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Repülőtér között közlekedő autóbuszjárat jegyára.

Illusztráció. Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Háttérbeszélgetést tartott a sajtó munkatársaival Kiss Ambrus, Budapest főpolgármester-helyettese, amelyen több témát is érintett. Az eseményről a HVG számolt be.

Kiss megerősítette, hogy Lázár Jánoshoz, az új beruházási és építési miniszterhez kerülnek a fővárost érintő fejlesztési ügyek, bár mint elmondta, egyelőre hivatalos megkeresés még nem érkezett az ügyben. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

A főpolgármester-helyettes beszélt arról is, hogy a DK színeiben az Országgyűlésbe jutó másik helyettes, Gy. Németh Erzsébet helyére egy másik DK-st, Bősz Anettet választhatja meg a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.

Szintén a jövő szerdai ülésen dönthetnek arról a javaslatról, amely alapján a 100E buszjárat jegyárát – ez a Deák tértől közlekedik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig – 900 Ft-ról 1500-ra emeljék, ennek oka, hogy az utasok nagy része külföldi, és míg az induláskor ez az összeg 2,9 eurónak felelt meg, ma már csak 2,5-nek.

Kiss szót ejtett még a Budapesten tartózkodó ukrán menekültekről is, akiknek ellátására eddig. a tömegközlekedést nem számítva 200 millió forintot költött a főváros. Jelenleg több mint 300 túlnyomórészt 20 év alatti menekült tartózkodik a városban elmondása szerint.

Videón Szoboszlaiék újabb pontvesztése az angol bajnokságból

Nem futnak jó szériát Szoboszlai Dominikáék, ráadásul a magyar válogatott sztárja visszakerült a kispadra, és csak alig pár percet kapott.

A méhészek szerint az idei tavaszhoz hasonlóra még nem volt példa korábban

Az elmúlt két évben minden idők leggyengébb akácméztermését produkálta az ágazat, úgy tűnik az idei lesz a harmadik katasztrofális év.