Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Átadták a megújult Corvin-negyed állomást, mely úgy néz ki, mintha egy Star Wars-filmbe csöppentünk volna

Karácsony Gergely egészen egyedi módon mutatta be a megújult Corvin-negyed állomást, mely valóban hasonlóságot mutat a Star Wars világával.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy átadták a megújult Corvin-negyed állomást, s egy kis érdekességet is hozott az állomás kapcsán, mely összefüggésbe hozható a Star Wars világával is.

„Vajon, mi köze van egymáshoz a felújított Corvin-negyednek és Luke Skywalkernek? Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A Corvin-negyed állomást és az első Csillagok háborúja filmet szinte egyszerre mutatták be és adták át az 1970-es évek második felében. Ugyan történetük egymástól függetlenül, most mégis összeér.

A felújított Corvin-negyed állomást a hétvégén adtuk át, a Klinikák és a Kálvin tér állomásokkal együtt. Az állomás teljesen megújult, az új fekete-fehér burkolattal, mintha csak egy Star Wars-filmbe csöppentünk volna. Azért a régi állomás is visszaköszön a narancssárga, kék és fehér színekkel, és az aluljárószint érdekes és értékes Zsolnay csempeburkolatát is megóvták és restaurálták.

A megálló teljesen akadálymentes, a ferde lifttel, amelyet a szakemberek a mozgólépcsők közé tettek, kerekesszékkel is könnyedén megközelíthető, de az akadálymentességhez tartoznak még a taktilis jelek, és szükség esetén hangjelzést adó mozgólépcsők is.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.