Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

„Keretet hirdetett” Orbán Viktor: „együtt erő vagyunk”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyilvánosságra hozta azon politikusok listáját, akik a következő négy évben a kormány tagjai lesznek.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A legtöbb név a sajtóban megjelent várakozásoknak megfelelően alakult, hasonlóan ahhoz, amiről magunk is beszámoltunk az Azonnali cikkének nyomán. Az is kiderült, hogy az eddigiekhez hasonlóan Semjén Zsolt lesz a miniszterelnök-helyettes.

A Fidesz „nagyágyúi” maradtak, így Szijjártó Péter a külügyminiszteri, Varga Mihály a pénzügyminiszteri, Pintér Sándor a belügyminiszteri, Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszteri, Varga Judit az igazságügyi miniszteri, Rogán Antal pedig a kabinetirodát vezető miniszteri posztját tartotta meg. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Palkovics László továbbra is miniszter marad, ám az Innovációs és Technológiai minisztérium átalakul ipari és technológiai minisztériummá, valamint Nagy István is marad a kormány, agrárminiszteri pozícióban.

Lesznek ugyanakkor új és régi-új nevek is: a Fidesz országosan egyik legismertebb politikusa, Lázár János ismét miniszter lesz, de az általa kívánt vidékfejlesztés helyett az újonnan létrejövő Építési és Beruházási Minisztériumot kapta meg.

Visszatér a kormányba az egyébként ellenzéki oldalon is elismert politikusnak számító Navracsics Tibor is, aki elsősorban területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős területekkel fog foglalkozni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Távozik a kormányból Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, akinek a helyét Szalay-Bobrovniczky Kristóf veszi át. Nagy Márton is a kormány tagja lesz, az újonnan létrejövő Gazdaságfejlesztési Minisztérium vezetője lesz.

Csák János is a kormány tagja lett, hivatalosan az újonnan létrejött Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére kérték fel. Végül úgy tűnik, nem jött létre a különálló vidékfejlesztési minisztérium, amelyet Lázár János szeretett volna.

Távozik a kormányból Kásler Miklós, Süli János és Mager Andrea is, velük együtt pedig megszűnik a paksi atomerőmű bővítéséért és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztériumok, illetve a sokat kritizált Emberi Erőforrások Minisztériuma is szétbontásra került.

Orbán Viktor pedig egy kreatív eszközzel élt a miniszteri névsor kihirdetése kapcsán, focis példával jelentette be a minisztereket:

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.