Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,86 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
477,96 Ft
Bitcoin
63,809 $

Nem maradtak civilek a mariupoli acélműben, a harcosok „az egész nyugati civilizációt védik”

A szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője is megerősítette, hogy kimenekítették a helyieket, vagyis a katonák keze nincs többé megkötve.

...svg content...Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott, videóról készült képen orosz katonák és vöröskeresztes aktivisták kísérik buszokhoz az Azovsztal acélmûbõl kimenekített civileket Mariupolban 2022. május 6-án. Egybehangzó ukrán és orosz közlések szerint 51 civil hagyta el az üzem területét ezen a napon. Az ENSZ közvetítésével zajló mûveletben az elmúlt napokban már 500 embert sikerült kimenekíteni az orosz haderõ által biztosított humanitárius folyosókon a Moszkva szerint utolsóként ukrán kézben maradt mariupoli létesítménybõl, amelyben a várost védõ ukrán katonák, és több száz civil talált menedéket. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Andrij Oszadcsuk ukrán parlamenti képviselő a Sky Newsnak nyilatkozva a „bátorság ikonjainak” nevezte az Azovsztal acélgyárban rekedt harcosokat, és kijelentette, Ukrajna mindent elkövet, hogy megmentse hősei életét. Hozzátette, hogy bár a katonák még mindig a helyszínen vannak, civilek már nem tartózkodnak az üzemben.

A képviselő szerint fontos, hogy mindenki megértse, az Azovsztalban harcoló ukránok nem csak Ukrajnát, hanem az egész nyugati civilizációt védik. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Oszadcsuk elmondta, az orosz ünnepek ellenére az ellenfél folyamatosan támadta Odessza térségét, amelynek következtében polgári létesítmények semmisültek meg, néhány szálloda és bevásárlóközpont.

„Szerencsére nem sérült meg sok ember, és tudomásom szerint senki sem halt meg, de ez megerősíti azt, hogy Oroszország továbbra is kitart terve mellett, hogy folyosót építsen a Dnyeszteren túl, megpróbálva elzárni Ukrajnát a Fekete-tengertől.”

Az oroszbarát ukrán szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Puszilin is azt mondta, hogy az acélgyárban már nincsenek civilek.

„Információink szerint nem maradtak ott civilek, ebből következik, hogy egységeink keze nincs többé megkötve” – idézte Puszilint a TASS.