Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,30 Ft
Euró
397,23 Ft
Font
476,55 Ft
Bitcoin
64,077 $

Egész éjjel támadták a mariupoli acélgyárat, sok ukrán katona megsebesült

Ennek ellenére a bent tartózkodó katonák nem hajlandóak megadni magukat, azt üzenték, kitartanak a végsőkig.

...svg content...Fotó: EPA/ALESSANDRO GUERRA
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az Azovstal acélműben rekedt ukrán katonák arról számoltak be, heves bombázás érte a gyárat, egy időre pedig a mariupoli tábori kórházzal is megszakadt a kapcsolatuk.

Szvjatoszlav Palamar, az Azov-zászlóalj századosa szerint az egész éjszaka zajló támadásban orosz repülőgépek is részt vettek. Hozzátette, a csapás során sokan súlyosan megsebesültek, és azonnali evakuálásra szorulnak – írta cikkében a CNN. Soron kívül Megtörtént a vádemelés a szolnoki kalandparkban egy gyermeket felrúgó karateedző ellen, börtönbe kerülhet

Az Azovstalban rekedt egyik katona, Kateryna Polischuk Facebookon keresztül tett közzé egy kihívó hangvételű üzenetet. A korábban zeneiskolában tanuló 21 éves harctéri orvos a múlt héten került a figyelem középpontjába, amikor a hadsereg harci himnuszát énekelte a katonák élén, azóta pedig a „The Bird” néven vált ismertté a közösségi médiában.

„Az Azovstal kitart az oroszok ellen. Amíg itt vannak, mi a végsőkig harcolunk”

– mondta Polischuk.

Mariupol városának polgármestere szerint a katonákon kívül legalább száz civil is maradt az óvóhelyeken, ennek ellenére azonban a megszállók továbbra is támadják a gyárat. Tegnap a The Guardian ezzel ellentétes hírről számolt be, miszerint már az összes civil megmenekült, a katonák azonban nem voltak hajlandók megadni magukat.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint az orosz erők tankokkal és tüzérségi támogatással a hátuk mögött indítottak romamműveleteket az acélgyár ellen, Irina Verescsuk szerint pedig a bent tartózkodók közül többen kórházi ellátásra szorulhatnak, gyógyszereik, lőszerük pedig fogytán van.

Kegyetlen módon gyilkolták meg zárkatársukat, tényleges életfogytiglant kaphat két férfi

Egy harmadik férfi ellen is eljárás indult, aki végignézte a bántalmazást és azt, ahogy az áldozat életveszélyes sérüléseket szenved bántalmazóitól, mégsem tett semmit.