Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Elon Musk visszavárja Donald Trumpot a Twitterre

De csak ha már lezajlott a közösségi oldal adásvétele.

Fotó: Twenty20
PC

Bense Róbert

Szerkesztő

Musk várhatóan ideiglenes vezérigazgató lesz az átvétel után, Trump tilalmának feloldása pedig egy olyan dolog, amiről még ő is csak óvatosan mert nyilatkozni: „Visszavonnám a végleges kitiltását, de még nem én vagyok a Twitter tulajdonosa” – mondta.

„Úgy gondolom nem volt helyes Trump letiltása. Az ilyen szankcióknak rendkívül ritkának kéne lenniük, és tényleg csak olyan felhasználók számára kellene fenntartani őket, amelyekről kiderül, hogy bot vagy spamfiókok” – tette hozzá. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A Twitter még tavaly januárban, a Capitolium ostromát követően függesztette fel véglegesen Donald Trump fiókját, a „a további erőszakra való felbujtás kockázata miatt”. A korábbi elnök lelkes Twitterező volt, mintegy 80 millió ember követte a platformon – emlékeztetett a CNBC.

Trump azonban úgy tűnik, hogy annyira megsértődött, hogy még az amúgy általa kedvelt Musk kifejezett kérésére sem tér vissza a Twitterre: „Kedvelem Elon Muskot, ő egy kiváló egyéniség. De nagyon csalódott voltam, amiatt, ahogy a Twitter bánt velem. Nem fogok visszatérni” – nyilatkozta.

A volt elnök ehelyett inkább saját közösségi oldalát, a Truth Socialt promózza, mely idén februárban indult, és gyakorlatilag Trump politikai szócsöve lehet a jövőben. Az Egyesült Államokban, app formájában elérhető felületet április elejéig csaknem 1,2 millióan töltötték le.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.