Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Verstappen zseniális startja a Red Bullal Miamiban, Sainz-nak esélye sem volt (videó)

Max Verstappen ismét bizonyította, hogy miért ő lett 2022 világbajnoka, nagyon nagyot ment Miamiban, és ezzel ismét faragni tudott a hátrányából.

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője megnyeri a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Miami Nagydíját a floridai Miami Gardensben 2022. május 8-án. MTI/EPA/Shawn Thew
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Max Verstappen pár héttel ezelőtt még csak foghatta a fejét, miután egymás után esett ki a futamokról, és önhibáján kívül. Ez rendkívül frusztráló tud lenni, amikor egy pilóta címvédő és az autója alkalmas arra, hogy bajnokságot nyerjen.

Verstappen azonban nem esett kétségbe, majd fogta magát, és elkezdte ledolgozni a hátrányát. Most ott tartunk, hogy eddig ugyan csak háromszor tudott célba érni, mindhárom alkalommal övé volt asz első hely. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Ez Miamiban sem volt másképp, amivel fontos pontokat szerzett, és nemcsak magának. A Red Bull hátránya mindössze 6 pont a konstruktőri bajnokságban, így a Ferrari előnye egészen minimálisra olvadt.

Miami Nagydíj: videón Vettel és Schumacher csattanása a futamról

Az egyéni versenyben más a helyzet, Leclerc 104 pontos, míg Verstappen még mindig csak 85 egységnél jár. Ha azonban így folytatja tovább, akkor pár héten belül ráeshet a nagy monacói riválisára, aki szintén egy piszkosul gyors autóban ülhet.

Lapozó: 1 2