Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Nincs maximális egyetértés az orosz embargó kapcsán, egy osztrák miniszter szerint még nem áll készen az EU

Egy osztrák miniszter kijelentette, meglátása szerint az orosz olajembargó „több kárt okozna, mint hasznot”.

...svg content...Fotó: Unsplash/Helio Dilolwa
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Margarete Schrambock, a digitális és gazdasági ügyekért felelős osztrák szövetségi miniszter Funke hírügynökségnek adott interjújában kijelentette, Ausztria továbbra is ellenzi az embargót, hozzátéve, hogy „ez egy vörös vonal Ausztria számára”.

Megjegyezte, meglátása szerint sem Ausztria, sem Németország nem ért egyet az embargóval, szerinte ugyanis egy ilyen szankció „sokkal több kárt okozna, mint hasznot” – idézte a TASS. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Javaslata szerint az Európai Uniónak környezetbarát módszereket kellene kidolgoznia a földgázkitermeléshez, meglátása szerint pedig ehhez a blokknak új partnerekre lesz szüksége, példaként pedig Szaúd-Arábiát említette, ugyanis az ország élen jár napenergia- és hidrogénenergia-projektek terén.

Nem sokkal korábban Alfred Stern, az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója a Kuriernek adott interjújában úgy fogalmazott, az uniós országok még nem állnak készen az orosz gázszállítások embargójára, megjegyezve, hogy szerinte az embargó negatív hatással lenne az EU gazdaságára.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.