Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,66 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
475,96 Ft
Bitcoin
64,320 $

Pénteken folytatódhat a Mariupolban rekedtek evakuálása

Zelenszkij csütörtök esti beszédében számolt be a jelenlegi helyzetről.

...svg content...MTI/EPA/ROMAN PILIPEY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ukrán elnök ugyan nem közölt pontos számokat arról, hogy csütörtökön hány embert sikerült kimenteniük a városból, illetve az Azovstal acélművekből, az viszont kiderült, hogy az elmúlt napokban Mariupol térségéből 300, az ipari komplexumból pedig mintegy 150 embert evakuáltak.

„Ma folytatódott a mentési művelet Mariupolból az ENSZ és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága segítségével. Az emberek már biztonságos területre tartanak” – mondta beszédében Zelenszkij. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

Iryna Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szerint pénteken újból megpróbálkoznak a mentési kísérletekkel. Mariupolból Zaporizzsjába szállítják az embereket, akiket élelemmel és tiszta ruhákkal várnak a segítők – közölte a CNN.

Dmitro Kuleba külügyminiszter korábban „Mariupol utolsó bástyájának” nevezte az Azovstal iparműveket, ahol még mindig sok civil várja a kimenekítést, amit azonban jelentősen akadályoz az időleges tűzszünetek folyamatos megsértése.

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.