18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,45 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
476,38 Ft
Bitcoin
63,650 $

Erdogan közbeavatkozását kérte az Azovstal kétségbeesett orvosa

A férfi szerint az emberek szörnyű kínok között halnak meg az acélgyár bunkereiben.

...svg content...MTI/EPA/SERGEI ILNITSKY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A meg nem nevezett férfi videóüzenetben kérte a török elnök segítségét, mivel a Mariupolban található Azovstal ipari komplexumában mostanra már tarthatatlanná vált a helyzet. Az orvos azzal fordult Recep Tayyip Erdoganhoz, hogy segítsen megmenteni a csapdába esett embereket – írta meg a CNN.

„Folyamatosan bombáznak minket a levegőből, a tengerről és a szárazföldről is. Könyörgöm, hajtsa végre az emberek, köztük a katonaság kivonására vonatkozó eljárást, hogy végre véget vethessünk ennek a rémálomnak” – mondta üzenetében. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

„Az invázió előtt orvosi képzést kaptam, és most orvosi segítséget nyújtok az Azovstalban rekedteknek. A háborút megelőzően mentőautón dolgoztam, és mindig segítettem az embereken, amennyire tudtam” – folytatta.

„Néhányan golyótól halnak meg, mások az éhségtől, elképesztő kínok és szörnyű körülmények között. Nincs időnk, nem tudom, egyáltalán lesz-e holnap. 263 kilométerre öntől olyan embereket ölnek meg, köztük nőket és gyerekeket is, akik nem támadtak meg senkit. Törökország és Ukrajna mindig is szoros kapcsolatokat ápolt. Nem tudtuk, hogy kit kereshettünk volna meg, ezért fordultunk önhöz.”

Korábban Erdogan telefonon egyeztetett Antonio Guterres ENSZ-elnökkel, melynek során a török elnök kijelentette, hogy kész támogatni az ENSZ törekvéseit mind az evakuálások, mind pedig a humanitárius segítségek terén.