Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,77 Ft
Euró
397,29 Ft
Font
477,22 Ft
Bitcoin
63,441 $

Továbbra is folyamatosak a civilek elleni támadások Ukrajnában

Egyértelműen ők a legnagyobb vesztesei a két és fél hónapja tartó harcoknak.

...svg content...Mariupol, 2022. május 5. Orosz harcjármûvek állnak megrongálódott lakóépületek elõtt az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" miliciája által ellenõrzött délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 4-én. A mariupoli Azovsztal acélmû az utolsó olyan terület az Azovi-tenger partján fekvõ kikötõvárosban, amelyet az orosz erõknek még nem sikerült elfoglalniuk, oda vették be magukat a várost védõ ukrán katonák, és több száz civil is ott talált menedéket. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Christopher Stokes, az Orvosok Határok Nélkül segélykoordinátora a Sky Newsnak elmondta, hogy az Ukrajnában segédkező szervezetükhöz rengeteg sebesült érkezett Mariupolból és környékéről az elmúlt hetekben, hónapokban.

A sérültek egy részét orvosi vonatokkal evakuálják az ország biztonságosabb, nyugati területeire” – mondta Stokes, majd hozzátette, hogy a kijevi kórházaknak „még mindig maradt elegendő kapacitásuk”. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Ukrajna déli részein továbbra is intenzív harcok zajlanak, a sebesültek zöme innen érkezik, Stokes szerint pedig a civilek ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma nem mutat csökkenő tendenciát.

„Egy nő, akit tegnap szállítottunk el, azt mondta, hogy orosz katonák törték be az ajtaját. Nagyon súlyos arcsérüléseket szenvedett. A saját otthonukban támadják meg őket” – folytatta.

Stokes szerint a válogatás nélküli bombázás komoly veszélyt jelent az emberekre nézve. „A civilek viselik ennek a konfliktusnak a fő terhét” – tette hozzá.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.