Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,66 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
475,96 Ft
Bitcoin
64,320 $

ENSZ: Ukrajna és Oroszország nélkül nem oldható meg a globális élelmiszerbiztonság

A főtitkár szerint a háború hatásai a legsebezhetőbb rétegeket fenyegetik éhínséggel, Ukrajna és Oroszország termelésére szükség van a világpiacon.

...svg content...Fotó: Antonio Guterres, az ENSZ fõtitkára sajtótájékoztatót tart az orosz-ukrán válsággal kapcsolatban a világszervezet New York-i székházában 2022. február 22-én. MTI/EPA/Jason Szenes
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres ma arról nyilatkozott, szerinte a globális élelmiszerbiztonság kérdése nem oldható meg Ukrajna mezőgazdaságának helyreállítása nélkül, valamint az orosz élelmiszerre és műtrágyára is szükség van a világpiacon.

„Elemzésünk szerint az ukrajnai háború csak ront a helyzeten, egy háromdimenziós válságot indt el, ami tönkreteszi a fejlődő országok globális élelmiszer-, energia- és pénzügyi rendszereit” – közölte Guterres az újságírókkal Nigériában. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

„Nincs igazi megoldás a globális élelmezésbiztonság problémájára anélkül, hogy Ukrajna mezőgazdasági termelése, valamint Oroszország és Fehéroroszország élelmiszer- és műtrágyatermelése a háború ellenére vissza nem kerül a világpiacra.”

Hozzátette, eltökélt szándéka segíteni a párbeszédet Oroszország és Ukrajna között az élelmiszer-termelési célok elérése érdekében – olvasható a The Guardian cikkében.

A Nigériai Szuverén Befektetési Hatóság, a NSIA vezetője arról számolt be, áprilisban az országnak sürgős készleteket kellett beszereznie kanadai hamuzsírból, miután a nyugati szankciók hatására nem tudta importálni legfontosabb műtrágyáját Oroszországból.

A Nemzetközi Valutaalap a múlt hónapban megállapította, az Ukrajna elleni orosz invázió „hatalmas negatív sokk” a szubszaharai Afrika számára, az élelmiszerek és energia árának emelkedése ugyanis a legsebezhetőbb embereket fenyegeti éhezéssel.

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.