Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,13 Ft
Euró
401,98 Ft
Font
479,03 Ft
Bitcoin
63,023 $

Ilyen idő vár ránk csütörtök éjfélig

Továbbra sem mondhatjuk azt, hogy itt lenne a nyár, még mindig várnunk kell az igazán jó időre.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Szerdán is és csütörtökön is fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarják a napsütést. Az esti órákig több helyen záporra, zivatarra lehet számítani. Éjszaka csökken a felhőzet, és ezzel együtt a csapadékhajlam is. Szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön azonban élénk lökések kísérik a déli, délkeleti szelet. Emellett záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 20 és 26 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: A Brit-szigetek időjárását frontok teszik változatossá, míg az Ibériai-félszigettől nyugatra magasnyomás uralkodik, aminek köszönhetően Spanyolország és Portugália partjainál 20 fok feletti hőmérséklet is előfordul.

A Kelet-európai-síkságnál egy hosszan elnyúló hidegfront húzódik, mely mögött 10 fok alatt alakul a maximum-hőmérséklet. Nyugat- és Közép-Európa időjárását is anticiklon határozza meg, aminek köszönhetően napos, tavaszi idő jellemzi a kontinens nagy részét. A Kárpát-medencében a legtöbb helyen Dél-Spanyolországhoz hasonlóan, 20 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. Csütörtök estig fátyol-, illetve gomolyfelhős idő lesz a jellemző, záporokkal, zivatarokkal tarkítva.

(MTI)

Egymillió forintot ad egy magyar település, ha valaki odaköltözik

A településen jelenleg 3-5 millió forint közötti áron lehet ingatlant vásárolni, ami miatt a helyi vezetés reméli, hogy az egymillió forintos támogatás vonzó lehet az új lakók számára.