Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

Magyarország megvétózza az Európai Unió olajembargóját

Kovács Zoltán szerint az EU tervezete elfogadhatatlan.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a BBC-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az olajembargó súlyos károkat okozna a magyar gazdaságnak, ezért azt nem tudják elfogadni.

„Nem látunk terveket, garanciákat arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi javaslatok alapján hogyan lehetne lebonyolítani az átmenetet, és hogyan lehetne garantálni Magyarország energiabiztonságát” – nyilatkozta korábban az államtitkár.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hasonló véleményen volt, szerinte a vezetékes olajszállítmányoknak kivételt kell képezniük az embargó alól. Azonban Kovács volt az első, aki szerint Magyarország megvétózza a tervezetet – számolt be róla a Portfolio.

„Pontosan tudják, hogy amit javasolnak, az ellentétes Magyarország érdekeivel” – tette hozzá.

Az orosz kőolaj importtilalmát a legtöbb tagállam ugyan támogatja, Csehország és Szlovákia azonban az átmeneti időszak meghosszabbítását kérte. Ugyanakkor Magyarország az egyetlen EU-tagállam, amely a vétó mellett döntött.

Szlovákia gazdasági minisztere, Richard Sulík szerint országának három év türelmi időre lenne szüksége ahhoz, hogy anélkül állíthassák le az orosz kőolajimportot, hogy az komoly gazdasági károkat okozna.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.