Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Mariupol felismerhetetlen romjai között menekítették ki az acélműben rekedt civileket

Az evakuálás azonban továbbra is akadozik, még legalább százan maradtak az Azovstal búvóhelyein.

...svg content...MTI/EPA/ROMAN PILIPEY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Hosszú és gyötrelmes utazás után végre megérkeztek az első civilek a Zaporizzsjában létesített kimenekítési pontra, a parkolóban azonban egyelőre többen vannak a sajtó képviselői, mint azok, akiknek sikerült az Azovstal-műveket elhagyniuk.

Várhatóan a következő órákban tömegével érkeznek majd a mariupoli menekültek, akiket élelmiszercsomagokkal és ruhával várnak, a gyerekeknek pedig játékokat osztogatnak. A Zaporizzsjától délre fekvő falvakból, Mariupol mellől és Ukrajna más régióiból lassan csordogáltak be a központba az elcsigázott családok. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Az evakuálást végző járművek számos ellenőrzőponton kell, hogy áthaladjanak, egy asszony szerint az egyik ilyennél az oroszok nem akartak átengedni egy 50 buszból álló konvojt – számolt be róla a CNN.

A mariupoli ipari komplexumból eddig csaknem száz civilt menekítettek ki a napokban megnyitott zöld folyosón keresztül, azonban legalább ennyien rekedtek még az Azovstalban, ám az orosz bombázások újbóli felerősödése megakasztotta az evakuálást.

Akiknek szerencséjük volt, már vasárnap elhagyhatták a várost, melynek szétbombázott romjai között haladtak el a mentést végző buszok. Az Azovstalban teljes családok várnak arra, hogy kijuthassanak, legalább 20-30 gyermek maradt még a létesítményben.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.