Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Márki-Zay: az Orbán-kormány ifjúságpolitikája csődöt mondott

A korábbi miniszterelnök-jelölt a fiatalokkal együtt építene fel egy olyan országot, ahol „érdemes maradni“. 

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Márki-Zay Péter újabb kritikát fogalmazott meg az Orbán-kormánnyal szemben, ezúttal az ifjúságpolitikát kritizálta, mondván, „egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok egyharmada kívánja elhagyni hazáját“. 

Hódmezővásárhely polgármestere szerint ez „tanúbizonysága annak, hogy a kormány nem tud olyan biztos jövőt és víziót kínálni a fiatalság számára, amely itthon maradásra bírná őket“.  Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„Ha eltűnik a dolgozó magyar fiatalság egyharmada, az katasztrofális következményekkel fog járni. A kivándorlás a nyugdíjrendszer összeomlásához, a hazai szürkeállomány drasztikus lecsökkenéséhez fog vezetni, amely Magyarországot évtizedekkel vetheti majd vissza“ – írta MZP. 

Kiemelte, hogy „az elmúlt évtizedekben a politika nem figyelt oda a fiatalokra és problémáikra“, ugyanis nem figyeltek oda a problémáikra, és valódi érdekképviseletet sem tudtak nyújtani számukra. 

„Itt az idő tehát, hogy a fiatalok bevonásával egy olyan politikai közösséget építsünk, amely képes a kor kihívásaira a leginnovatívabb módokon reagálni“ – jelentette ki. 

Velük együtt építünk fel egy olyan országot, ahol érdemes maradni, ahol a közbeszéd higgad vitákon alapszik, ahol a kirekesztés helyett a tolerancia és a szeretet uralkodik, ahol nem a politikai kapcsolatok, hanem a tehetség és tudás az előrejutás záloga. Mert mi egy ilyen Magyarországban hiszünk! Hajrá fiatalok, építsünk egy új jövőt!“

– hangsúlyozta. 

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.