Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Riasztást adott ki a Honvédség, azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar

Bár egy vadászgép felszállt, miután a keleti országrészben jelzett a radar, de nem talált semmit. 

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar május 3-án a késő esti órákban, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki, és felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgép számára. A radarok 22 óra körül észlelték a jelet a keleti országrész határmenti térségében – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

A gép ezután még egy ideig a térségben maradt a légtér felügyeletének céljából, azonban miután sem korábban, sem ekkor nem talált semmit, visszatért a kecskeméti repülőbázisra.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Amióta Oroszország és Ukrajna háborúzik egymással, a magyar Gripeneknek többször fel kell szállniuk, többször volt bombafenyegetés vagy civil repülő, azonban legtöbbször ismeretlen repülőeszközök tértek be a légtérbe. 

Április elején fordult elő, hogy a paksi atomerőmű közelében volt dolguk, amikor annak három kilométeres, tiltott légterébe repült egy osztrák kisrepülőgép. Az osztrák gép nem létesített rádiókapcsolatot, azért a Gripenek felszálltak, majd Szegedre kisérték a repülőt. 

Április 10-én szintén a keleti országrészbe kellett menniük, amikor reggeli órákban riasztást kaptak, majd a Honvédség elrendelte a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgépek számára a felszállást. 

Később közölték, hogy „az érintett légtér ellenőrzése során az azonosítatlan légijármű azonban nem lépett hazánk légterébe“, így szerencsére csak légtérfelügyeletet kellett végrehajtania a vadászgépnek. 

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.