Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Az eddiginél jóval gyorsabb időjárás-előrejelző rendszer kifejlesztéséről számolt be a Google

A klímaváltozás korszakában egy hasonló fejlesztése kiemelkedő fontossággal bírhat, adott esetben ugyanis emberéletek is múlhatnak rajta.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

Az időjárás-előrejelzés sohasem volt egy egyszerű dolog, és most sem az, ám az utóbbi években egyre többen voltak azon a véleményen, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás felhasználásával valós esély mutatkozik a szintlépésre ezen a területen.

Természetesen az egyik legnagyobb technológiai óriás, a Google is figyelemmel követi az éghajlattal kapcsolatos változásokat, ezért felismerve annak fontosságát saját rendszer kifejlesztésébe kezdtek, ami a legfrissebb hírek szerint szinte azonnali időjárás-előrejelzést tesz lehetővé egy kilométeres körzeten belül. A projekt egyelőre még kezdeti fázisában tart, és noha a rendszer üzemel és működik, a fejlesztést eddig egyetlen forgalomban lévő rendszerbe sem integrálták. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A Google kutatói több sikerről is beszámoltak, ezek között volt például, hogy hat órával a bekövetkezte előtt képesek voltak megjósolni az esőt egy 1 kilométerre lévő területen, mindez pedig csak néhány pernyi számítást igényelt. A meglévő technológiákhoz képest ez hatalmas ugrás, most ugyanis egy hasonló előrejelzés akár több órán át is készülhet.

Az amerikai vállalat ugyanakkor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy saját rendszerük nem fogja leváltani a szuperszámítógépeket, és nem is dolgozik annyira részletes adatokkal, így jelen állapotában leginkább csak egyfajta kiegészítésnek szánják azt a meglévő rendszerek mellé.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.