Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Márki-Zay és Lázár: négy év után fegyverszünetet kötöttünk

Márki-Zay Péter és Lázár János közös munkamegbeszélését követően egy sajtótájékoztató keretében számoltak be az eredményekről.

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Márki-Zay Péter és Lázár János kedden közös, zárt ajtós munkamegbeszélést tartott, ezt követően pedig egy sajtótájékoztató keretében osztották meg, hogy mire jutottak. A munkamegbeszélés több mint két órán át tartott, Márki-Zay pedig egy hosszú listával érkezett a találkozóra.

Az ellentétek ellenére sikerült több fontos pontban is előrelépést elérni, például az ipari park fejlesztésében, az iskolák energetikai korszerűsítésében, valamint a kerékpár- és mezőgazdasági út fejlesztésében is sikerült megegyezniük. Márki-Zay megosztotta, a jövőben rendszeresen fognak találkozni Lázárral, reményei szerint pedig Hódmezővásárhely „békés fejlődése példát mutathat az egész országnak”, utalva ezzel a választási eredményekre. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Lázár szavai szerint „2018 óta volt polgárháborús állapot” Hódmezővásárhelyen, most azonban sikerült „fegyverszünetet kötni”. Üdvözölte az együttműködést, s reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy ez az együttműködés gyümölcsöző lesz a város fejlődésének tekintetében.

Lázár megosztotta, nem sokkal korábban személyesen találkozott a miniszterelnökkel, aki gratulált neki, s egyben ígéretet tett arra is, hogy a kormány mindenben segíteni fogja a várost, elmondása szerint pedig a Fidesz örül annak, hogy összehozták a közös sajtótájékoztatót Márki-Zay Péterrel.