Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Dobrev Klára ismét nagyon éles kritikákkal illette Orbán Viktort, ezúttal a bérkérdésben

A korábbi miniszterelnök-jelölt, akit végül legyőzött Márki-Zay Péter az előválasztáson, éles kritikákat fogalmazott meg a magyar miniszterelnökkel szemben.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke (DK) a Vegyük vissza Budapestet! NER-telenítés címmel a Karmelita kolostor előtt tartott sajtótájékoztatón 2019. október 10-én. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor nagyon fölényes, több mint meggyőző győzelmet aratott a legutóbbi választásokon, egészen könnyedén szerezte meg a Fidesz a kétharmados többséget. A baloldalán döbbent arcokat láthattunk, és sok időnek nem kellett eltelnie, hogy felelősöket keressenek.

Márki-Zay Péter rögtön rengeteg kritikát kapott, Gyurcsány Ferenc is megragadta a lehetőséget, aki szerint a feleségével, Dobrev Klárával nyerhette volna, ugyanakkor az emberek úgy döntöttek, nem őt akarják Orbán Viktor ellen látni. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Más kérdés, hogy mi lett a végeredmény, és az összefogás mintha elemeire hullott volna szét a választásokat követően. Dobrev az előválasztásokat követően kevesebbet beszélt, ami érthető, mivel Márki-Zay volt Orbán ellenfele, de most ismét egyre többször nyilvánul meg bizonyos társadalmi kérdésekben.

„Amikor a mindennapokban a demokráciával és a jogállammal foglalkozunk, akkor azt nem az elvont elmélkedés miatt tesszük, hanem mert az életünk része. Mondok egy példát.” – írta a Facebook oldalára kirakott posztjában Dobrev.

„Az ország jelentős részén a nettó átlagfizetés nem éri el a 160 ezer forintot. Persze ez lehet, hogy sok mindenre elég, de arra biztos nem, hogy egy tisztességesen dolgozó ember méltó módon megéljen belőle. Senkinek ne legyen kétsége, amikor Orbán a munkaalapú társadalom hamis illúziójával kecsegtet, valójában százezreket tart nyomorban.”

„És mindez azért nem üt vissza Orbánékra, mert a demokráciánk alapjait bontották meg azzal, hogy egyebek mellett az egyoldalú médiatájékoztatás miatt az emberek nincsenek tisztában lehetőségeikkel, nincs információjuk arról, hogyan élhetnének, ha Orbán nem uralkodna felettük.”

„Soha nem fogom feladni azt a célt, hogy a magyarok sokkal többet tudhassanak meg valódi helyzetükről és a lehetőségeikről. Tudhassanak arról, hogy élhetnének lényegesen jobban, és nagyobb biztonságban.”