Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
366,84 Ft
Euró
394,71 Ft
Font
465,75 Ft
Bitcoin
60,612 $

A Tesco is kiveszi a részét az élelmiszerpazarlás elleni harcban

Az áruházlánc igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy a vásárlók tudatosabban vásároljanak, valamint fel tudják használni az otthonukban található élelmiszereket.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Retail Gazette beszámolójából kiderült, miszerint a Tesco kutatást végzett Nagy-Britanniában, amelyből azt állapították meg, hogy egy átlagos brit család 800 font (több mint 350 000 forint) értékű élelmiszert pazarol el évente.

Emellett a brit háztartások háromnegyedében bontatlan vagy felhasználatlan ételek is a kukában landolnak, illetve a lakosság 37 százaléka legalább havonta megszabadul a feleslegessé vált ételtől. Soron kívül Magyar Péteréknek játszanák át a Jobbikot? Így reagált a párt új elnöke

Félmillió brit azonban naponta dob ki a szemétbe olyan élelmiszereket, amelyekről megfeledkeztek, ám azóta már lejártak vagy megromlottak, egyben az is világossá vált, hogy az élelmiszerpazarlásért leginkább az időhiány és az előretervezés hiánya felel.

A leggyakrabban kidobott élelmiszerek közé sorolták a csirkemellet, a burgonyát, a szeletelt kenyeret, a fejes salátát, a tejes és a banánt is, továbbá az is kiderült, a brit vásárlók 60 százaléka próbál tudatosabban, nagyobb odafigyeléssel vásárolni, hogy csak azt vegyék meg, amelyre valóban szükségük van – írta a Napi.hu.

A Tesco az Unileverrel együtt dolgozott ki egy remek lehetőséget, amelynek segítségével a britek jóval tudatosabban tervezhetik meg az élelmiszerfogyasztásukat, emellett arra ösztönzik őket, hogy hetente egy nap úgy készítsenek ételt, hogy a konyhájukban már megtalálható alapanyagokból és maradékokból főznek, amelyhez recepteket is találhatnak a Tesco honlapján.