A Tesco is kiveszi a részét az élelmiszerpazarlás elleni harcban
Az áruházlánc igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy a vásárlók tudatosabban vásároljanak, valamint fel tudják használni az otthonukban található élelmiszereket.
A Retail Gazette beszámolójából kiderült, miszerint a Tesco kutatást végzett Nagy-Britanniában, amelyből azt állapították meg, hogy egy átlagos brit család 800 font (több mint 350 000 forint) értékű élelmiszert pazarol el évente.
Emellett a brit háztartások háromnegyedében bontatlan vagy felhasználatlan ételek is a kukában landolnak, illetve a lakosság 37 százaléka legalább havonta megszabadul a feleslegessé vált ételtől.
Félmillió brit azonban naponta dob ki a szemétbe olyan élelmiszereket, amelyekről megfeledkeztek, ám azóta már lejártak vagy megromlottak, egyben az is világossá vált, hogy az élelmiszerpazarlásért leginkább az időhiány és az előretervezés hiánya felel.
A leggyakrabban kidobott élelmiszerek közé sorolták a csirkemellet, a burgonyát, a szeletelt kenyeret, a fejes salátát, a tejes és a banánt is, továbbá az is kiderült, a brit vásárlók 60 százaléka próbál tudatosabban, nagyobb odafigyeléssel vásárolni, hogy csak azt vegyék meg, amelyre valóban szükségük van – írta a Napi.hu.
A Tesco az Unileverrel együtt dolgozott ki egy remek lehetőséget, amelynek segítségével a britek jóval tudatosabban tervezhetik meg az élelmiszerfogyasztásukat, emellett arra ösztönzik őket, hogy hetente egy nap úgy készítsenek ételt, hogy a konyhájukban már megtalálható alapanyagokból és maradékokból főznek, amelyhez recepteket is találhatnak a Tesco honlapján.