Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,77 Ft
Euró
397,29 Ft
Font
477,22 Ft
Bitcoin
63,441 $

Nyolc év alatt kétszer is kitelepítettek egy ukrán családot az oroszok

A Nemzetközi Migrációs Szervezet múlt havi jelentése szerint több mint 7,7 millió ukrán kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát, a számok pedig folyamatosan emelkednek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az éjszaka folyamán több száz menekült érkezett az Ukrajna déli részén található Krivij Rih városába, azonban egy család számára ez „túlságosan ismerős” volt, mivel elmondásuk szerint már második alkalommal kényszerültek arra, hogy hátra hagyják otthonukat.

2014-ben, amikor Oroszország elfoglalta és annektálta a területet, elvesztették krími otthonukat, így északra, Herszonba költöztek, azonban március első hetében orosz ellenőrzés alá került a város, így a családnak ismét menekülnie kellett, ezúttal Krivij Rihbe. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Ennek során csatlakoztak ahhoz az 500 menekülthöz, akik éjjel a Narodnyi Dim központba tartottak, ahol a háború kezdete óta nyújtanak segítséget az érkezőknek, Natalja Patrusheva, a központ megbízott vezetője pedig elmondta, eddig közel 50 ezer embert fogadtak be.

A kétemeletes épületben ruhákkal, csecsemőknek szánt holmikkal, élelmiszerekkel és egyéb alapvető szükségletekkel teli dobozokkal szerelkeztek fel, a regisztráció és az ellátás után pedig az önkéntesek abban segítenek, hogy a menekültek vonattal utazzanak tovább a nyugati Lembergbe, vagy busszal Odesszába, Vinnicjába, Hmelnickijbe – jelentette a CNN.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet múlt havi jelentése szerint több mint 7,7 millió ukrán hagyta hátra otthonát az orosz invázió miatt, egy másik jelentés pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a belső menekültek száma Ukrajnában legalább 17,5 százalékra emelkedett.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.