Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,26 Ft
Euró
385,96 Ft
Font
449,43 Ft
Bitcoin
63,684 $

Biden az Egyesült Államokba csábítaná Oroszország vezető tudósait

A vízumfeltételek enyhítése csak a legmagasabb képesítésű orosz állampolgárokra vonatkozna, az átvilágításnak azonban nekik is meg kell felelniük.

...svg content...Fotó: achirathep / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Újabb módot talált Joe Biden, hogy gyengítse Moszkvát; az amerikai elnök azt szeretné, ha a Kongresszus felgyorsítaná azon orosz tudósok vízumkiadását, akik alig várják, hogy elhagyhassák Oroszországot, ezzel is megfosztva Vlagyimir Putyint néhány kiemelkedő koponyától – olvasható a New York Times cikkében.

A Capitol Hillnek küldött javaslat egy a háborúval kapcsolatos nagyobb csomag része, és négy évre felfüggesztené azt a követelményt, miszerint a H1-B vízumot kérelmező tudósoknak szponzoráló munkáltatóval kell rendelkezniük. A módosítás sokak számára megszüntetné a legnagyobb akadályát, hogy az Egyesült Államokba léphessenek. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

Az intézkedés csak azokra az orosz állampolgárokra vonatkozna, akik mester- vagy doktori fokozattal rendelkeznek olyan tudomány- vagy mérnöki területeken, mint a mesterséges intelligencia, a nukleáris szakmérnök vagy a kvantumfizika. A tisztviselők érvei szerint egy ilyen lépés kettős előnnyel járna: Oroszország veszít, az Egyesült Államok pedig nyer rajta.

A legtöbb hasonló képesítésű munkavállaló Indiából érkezik, évente körülbelül 1 800 orosz szerzett jogszerű állandó vízumot a járvány előtt egy olyan bevándorló besorolás alapján, amelyet elsősorban kiváló professzorok, kutatók és felsőfokú végzettségű szakemberek számára tartottak fenn, amennyiben rendelkeztek szponzoráló munkáltatóval.

A friss javaslat elfogadása esetén is minden jelentkezőnek meg kell felelnie más követelményeknek is, az átvilágítási folyamatot is beleértve.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?

Zinedine Zidane 51 évesen is zseni a pályán (videó)

Ebből is látszik, hogy Zinedine Zidane ideje korán vonult vissza, aki még 51 évesen is fitt, és látványos dolgokra képes a labdával.