Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Bősz Anett lesz az új budapesti főpolgármester-helyettes, Karácsony és Dobrev reagáltak

Gy. Németh Erzsébet távozása után kiderült, ki lesz Karácsony Gergely helyettese Budapesten. 

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester felszólal a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án. Mellette Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes (b3), Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (b2), Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás fõjegyzõ (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelõs fõpolgármester-helyettes (j). MTI/Illyés Tibor
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Gy. Németh Erzsébet, aki korábban a DK egyik fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese volt, országgyűlési mandátumot szerzett, és úgy döntött, hogy beül a parlamentbe. 

A DK úgy döntött, hogy a DK listás fővárosi képviselője Elő Norbert lesz, majd megválasztották a párt fővárosi frakciójának élére a XVIII. kerületi polgármestert, Szaniszló Sándort.  Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Döntöttek arról is, hogy Bősz Anettet jelölik főpolgármester-helyettesnek, majd Karácsony Gergely és Dobrev Klára is megszólalt az ügyben. 

Dobrev azt írta, hogy „Dr. Bősz Anettel minden budapesti csak nyerhet. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű főpolgármester-helyettese lesz Budapestnek“, majd gratulált, valamint sok sikert kívánt a munkához. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere megerősítette, hogy a Demokratikus Koalíció Dr. Bősz Anettet javasolja a főpolgármester-helyettesi posztra, és kiemelte, hogy nagyon örül a döntésnek. 

„A Demokratikus Koalíció Dr. Bősz Anettet javasolja a főpolgármester-helyettesi posztra, a döntésnek örülök, és bevallom, nem is lepett meg. Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett.

Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen. Üdv a fedélzeten, Anett!“ – írta Karácsony.