Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Hatalmas lesz a hiány idén a BKV-nál

Bolla Tibor, a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatója riasztó képet festett fel a fővárosi vállalat jelenlegi helyzetéről.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a forgalomba álló négy új hosszú CAF-villamos bemutatóján a budafoki kocsiszínben 2020. október 12-én. Az alacsonypadlós, 56 méteres szerelvények az 1-es villamosvonalon közlekednek. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Bolla az Infostart megkeresésére elmondta, hogy az orosz-ukrán háború miatt más országokból kell pótolni a kiesett alkatrészeket, egyebek mellett spanyol üzemekkel kötöttek megállapodásokat erre vonatkozóan.

Bolla elmondta, hogy az orosz vállalat által felújított metrókocsikhoz gyártott alkatrészekből év végéig van elegendő készlete a fővárosi közlekedési vállalatnak. A BKV-vezér ugyanakkor felsorolta, hogy vannak különböző problémák: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„A kialakult helyzet nemcsak a metrót, hanem más ágazatot is érint. A 2-es és a 4-es vonalon Alstom szerelvények vannak: volt az Alstom képviselőivel egy tárgyalás az utánpótlással kapcsolatban és ott kisebbek a problémák, mint az orosz gyárnál, ahol bár megvan a kapcsolat, most nehézkesebb az alaktrészellátás, de az idei évre mi nem látunk alkatrészellátási problémát”

Bolla Tibor elárulta azt is, hogy a háború már a villamoságazatot és az autóbusz-ágazatot is sújtja egyaránt, megemlítette például, hogy a gumiabroncsokból is kezd hiány kialakulni, de még abból is van hónapokra elegendő készletük – mivel az egyik szállító ukrán cég bezárt, ezért helyettük spanyoloktól próbának szerezni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Hangsúlyozta azt is, hogy egyelőre nem olyan jellegűek a problémák, hogy korlátozni kelljen a forgalmat és csak akkor állhatna elő ilyen helyzet, ha „nagyon-nagyon elhúzódna a háború”. Kitért arra is, hogy a 3-as metró szerelvényeinek megújítását az orosz Metrovagonmas végezte:

„Javult annyira a helyzet, hogy március vége óta nemzetközi küldeményeket tudunk fogadni, szállítási útvonal is adódhat, de egyelőre nincs még megoldva. A bankgaranciákat lehívjuk, ám az orosz féllel normális a kapcsolat, készek minden segítséget megadni a jövőben is ahhoz hogy ezeket az orosz metrókat garanciálisan javítsák”

Bolla jelezte azt is, hogy jelenleg az energiaárak elszabadulása miatt nagyon komoly hiányuk fog kialakulni és ehhez még hozzájöhet a beszállítói vagy anyagáremelések. Mint fogalmazott, ebből kifolyólag akár jóval 20 milliárd feletti lehet a hiány.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.