Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,89 Ft
Euró
390,40 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
63,033 $

Hamis mézeket vontak ki a magyar boltokból

A Nébih rendelete alapján levették a hazai üzletek polcairól a legnagyobb magyarországi mézeladó két termékét, ugyanis nem tudták kideríteni, valóban méz lehetett-e, esetleg valamilyen vegyipari cikk.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Elrendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a legnagyobb belföldi mézeladó, Klenáncz József két újabb akácmézének (az A3 és A5 tételazonosítóval megjelölt termékeknek) a forgalomból való kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását – írta a 24.hu.

A CBA-üzletekben is érdekelt Klenáncz mézeivel most is ugyanaz a probléma, mint korábban: nem lehet megállapítani, hogy milyen alapanyagok felhasználásával készült, és azt sem, hogy ezen alapanyagok honnan származnak. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Klenáncz József nemcsak akácméz csomagolását végzi az üzemben, hanem vegyes virágmézet is előállított, ezzel a tevékenységgel kapcsolatosban pedig jogszabálysértést nem állapítottak meg:

„A vállalkozás nyilatkozata szerint akácméz-csomagolást 2021 novemberétől nem végez, amit a helyszínen történt ellenőrzések, valamint a kiskereskedelmi egységek ilyen irányú monitorozása is megerősített.”